Soltorkad tomat och fetaost fylld fransk toast

Ingredienser

8 skivor tjockt bröd

4 oz färskost, mjukad

1/2 dl soltorkade tomater, hackade

1/4 kopp smulad fetaost

4 stora ägg

1 tsk vaniljextrakt

1/2 tsk torkad oregano

Smör till matlagning

Lönnsirap till servering

Färska basilikablad till garnering

Utförande

1

Förbered fyllningen: Blanda mjuk färskost, hackade soltorkade tomater och smulad fetaost i en skål. Avsätta.

2

Gör French Toast-smeten: Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljextrakt och torkad oregano i en grund form.

3

Sätt ihop den fyllda franska toasten: Fördela färskostblandningen på 4 brödskivor. Toppa med de återstående skivorna för att göra smörgåsar.

4

Doppa och laga mat: Doppa varje smörgås i äggblandningen och se till att båda sidorna är belagda. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Koka den fyllda franska toasten tills den är gyllenbrun på båda sidor.

5

Servera: Skär varje smörgås på mitten diagonalt och arrangera på tallrikar. Ringla över lönnsirap och garnera med färska basilikablad.

Ytterligare tips

  • Som en genväg kan du använda hollandaisesås från butik, men att tillaga den från grunden ger en autentisk touch.
  • Experimentera med olika typer av rökt lax för olika smaker, till exempel dillinfunderade eller pepprade varianter.
  • Se till att dina ägg är så färska som möjligt för bästa tjuvningsresultat.
  • Om du föredrar en icke-traditionell twist, överväg att lägga till ett stänk kapris eller en skvätt varm sås för extra känsla.
  • Servera med en sida av blandat grönt eller en lätt fruktsallad för att balansera maträttens rikedom.

Tags:

fetaost fylld / fransk toast / Soltorkad tomat

Du kanske också gillar dessa recept

Lämna en kommentar