Krämiga Thai Kokos-Curry Musslor

Ingredienser

4 lbs färska musslor, rensade och skäggiga

2 matskedar vegetabilisk olja

1 stor lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, hackade

1 msk färsk ingefära, riven

2 msk thailändsk röd currypasta

1 burk (14 oz) kokosmjölk

1 dl fisk- eller skaldjursbuljong

2 msk sojasås

1 msk farinsocker

Saft av 1 lime

1 röd paprika, tunt skivad

1 dl körsbärstomater, halverade

Färska korianderblad till garnering

Ångat jasminris till servering

Utförande

1

Förbered musslor: Rensa och skägg bort musslorna. Kassera alla öppna eller skadade. Skölj under kallt vatten och ställ åt sidan.

2

Sauté Aromatics: Värm vegetabilisk olja på medelvärme i en stor gryta eller holländsk ugn. Fräs hackad lök tills den är genomskinlig. Tillsätt hackad vitlök och riven ingefära, koka i ytterligare 1-2 minuter.

3

Tillsätt currypasta: Rör i thailändsk röd currypasta och koka i ytterligare 2 minuter tills det doftar.

4

Sjud kokoscurrybas: Häll i kokosmjölk, fisk- eller skaldjursbuljong, sojasås, farinsocker och limejuice. Låt blandningen sjuda, låt smakerna smälta i 5-7 minuter.

5

Tillsätt musslor och grönsaker: Tillsätt försiktigt de rengjorda musslorna i grytan, tillsammans med skivad röd paprika och halverade körsbärstomater. Täck med lock och ånga i 5-7 minuter eller tills musslorna har öppnat sig.

6

Kassera oöppnade musslor: Kassera alla musslor som förblir stängda efter tillagning.

7

Servera: Häll musslorna och buljongen i skålar. Garnera med färska korianderblad.

8

Servera med ris: Servera de thailändska kokoscurrymusslorna över ångat jasminris.

Ytterligare tips

  • Anpassa nivån av kryddighet genom att justera mängden thailändsk röd currypasta.
  • Kombinera med knaprigt bröd för att suga upp den smakrika buljongen.
  • En skvätt kokosmjölk precis innan servering ger ett extra lager av fyllighet.

Tags:

Kokos-Curry / Musslor / Thai

Du kanske också gillar dessa recept