Rökt lax och avokadoägg Royale

Ingredienser

4 engelska muffins, delade och rostade

8 large eggs

8 stora ägg

2 avokado, skivade

1 matsked vit vinäger

Färsk dill till garnering

Till Hollandaisesåsen:

3 stora äggulor

1 msk citronsaft

1/2 kopp osaltat smör, smält

Salta och cayennepeppar efter smak

Utförande

1

Förbered Hollandaisesåsen: Vispa ihop äggulor och citronsaft i en värmesäker skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten (dubbelkokare) och vispa hela tiden tills blandningen tjocknar.

2

Tillsätt smör i såsen: Tillsätt gradvis smält smör till ägguleblandningen, vispa hela tiden tills såsen är slät och tjock. Krydda med salt och en nypa cayennepeppar. Avsätta.

3

Pochera äggen: Fyll en bred kastrull med vatten och låt det sjuda försiktigt. Tillsätt vit vinäger. Knäck försiktigt varje ägg i en liten skål och häll ner det i det sjudande vattnet. Pochera i 3-4 minuter för rinnande gulor. Ta bort med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

4

Montera skålen: Lägg en skiva rostad engelsk muffins på varje tallrik. Toppa med skivor av rökt lax och avokado.

5

Tillsätt pocherade ägg: Lägg försiktigt pocherade ägg ovanpå laxen och avokadon.

6

Häll Hollandaisesås: Skeda hollandaisesås generöst över varje pocherat ägg.

7

Garnera och servera: Garnera med färsk dill och servera genast.

Ytterligare tips

  • Som en genväg kan du använda hollandaisesås från butik, men att tillaga den från grunden ger en autentisk touch.
  • Experimentera med olika typer av rökt lax för olika smaker, till exempel dillinfunderade eller pepprade varianter.
  • Se till att dina ägg är så färska som möjligt för bästa tjuvningsresultat.
  • Om du föredrar en icke-traditionell twist, överväg att lägga till ett stänk kapris eller en skvätt varm sås för extra känsla.
  • Servera med en sida av blandat grönt eller en lätt fruktsallad för att balansera maträttens rikedom.

Tags:

avokadoägg Royale / lax / Rökt lax

Du kanske också gillar dessa recept

Lämna en kommentar